Monteur aangehouden wegens poging tot verduistering

De 37-jarige Roy R. hoorde een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar tegen zich eisen. Op 12 november 2012 heeft de verdachte tezamen en in vereniging onderdelen van een graafmachine willen slopen wat hen niet lukte. Roy gaf aan dat hij op verzoek van ene Terry de wagen naar Saramacca had gebracht. De openbare aanklager Nirmala Maikoe gaf aan dat het verhaal welke de verdachte aan de rechter voorhield niet aannemelijk was. Uit de sms-berichten blijkt dat de eigenaar van de wagen in Paramaribo op hem wachtte om zijn auto terug te krijgen.
Terry had sms’jes gestuurd voor de verdachte, waaruit blijkt dat hij zijn wagen nodig had. Hij zei in dat bericht dat de verdachte nooit meer zijn wagen te repareren zou krijgen. Het verhaal van de verdachte was volgens de vervolging ongeloofwaardig. De vervolging gaf aan dat de politie de verdachte in de directe omgeving heeft aangehouden en dat in het voertuig gereedschappen waren opgeslagen. De verklaringen van de verdachte leverden geen ondersteuning. Ondanks zijn ontkenning eiste het OM een straf van 10 maanden tegen Roy. Zij gaf aan dat indien de verdachte de waarheid zou hebben verklaard er een iets mildere straf tegen hem zou worden geëist.
Advocaat Robby Neslo was het niet eens met de vervolging. Hij gaf aan dat de gereedschappen welke de politie in de wagen had aangetroffen, niet gebruikt waren. Ze waren niet besmeurd. De raadsman verzocht de rechter om de verdachte een zodanige straf te willen opleggen dat hij binnen enkele dagen naar huis mag. Op 17 mei neemt de kantonrechter een beslissing in deze zaak. Roy blijft aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!