Randjietsing: ''Regering is buiten haar boekje gegaan''

”De regering is buiten haar boekje gegaan als ze nu middelen zoekt bij de lokale banken. Het wil alleen zeggen dat de regering zich niet heeft kunnen houden aan de begrotingen die zijn goedgekeurd. Dat wil ook zeggen dat de regering zich totaal niet heeft gehouden aan de belofte om de consumptieve uitgaven te controleren”, zegt VHP-parlementariër Radjkoemar Randjietsing in een gesprek met Dagblad Suriname. Dit zegt hij naar aanleiding van de lening van ruim SRD 300 miljoen die de CBvS momenteel zoekt bij de lokale banken. Dagblad Suriname sprak de parlementariër tijdens de viering van de 70ste verjaardag van PL-voorzitter Paul Somohardjo. ”Als ze die lening zoeken om werkgelegenheid te scheppen of voor productieve projecten, zullen we hun natuurlijk steunen met als voorwaarde dat alles eerst wordt uitgewerkt en uitgerekend en niet zomaar in de wilde weg een bedrag van SRD 300 miljoen wordt geleend. De lening moet conform een plan gaan. Het moet duidelijk zijn welke richting we zullen gaan en hoe de lening terugbetaald zal worden. Wij weten momenteel niets en kunnen de zaken niet precies beoordelen”, meent Randjietsing.
De VHP-parlementariër vertelt evenwel dat in DNA de oppositie beknot wordt in haar werk. Zo vindt hij dat DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons niet optreedt wanneer vragen niet door de regering worden beantwoord. Hij zegt dat DNA-voorzitter niet werkt conform de democratische regels, maar volgens een norm van dictatuur. Randjietsing vindt dat dit niet zo door kan gaan, maar onderkent dat de oppositie niets hiertegen kan beginnen vanwege de meerderheid van de coalitie. ”Door hun meerderheid zijn ze in staat om misbruik te maken van hun bevoegdheden. Het kan natuurlijk niet zo doorgaan”, aldus Randjietsing. De VHP zal haar werk strak blijft doen op het veld. Zo is voorzitter Chandrikapersad Santokhi vertrokken naar Nickerie om ook in dit district zaken recht te trekken. De gemeenschap moet volgens Randjietsing nauw worden betrokken bij de activiteiten van de partij.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!