Oplichters misbruiken naam SPI en CPI om geld in te zamelen

Er zijn personen bezig de naam van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) en het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) te misbruiken om geld in te zamelen. Deze oplichters maken gebruik van de huidige renovatiewerkzaamheden op deze scholen om bij verschillende instanties en bedrijven hun slag te slaan. Beide scholen slaan alarm en vragen instanties en bedrijven waakzaam te zijn voor deze oplichters. De werkzaamheden worden uitgevoerd en gefinancierd door de overheid.
Hoewel het CPI op dit moment niet bezig is met een inzamelingsactie, probeert een man met dit verhaal mensen op te lichten. De man vertelt het verhaal dat het CPI geld inzamelt om nieuwe lokalen te bouwen, waarbij hij een onduidelijk document laat zien. Inmiddels hebben oplettende burgers de politie ingeschakeld en de school op de hoogte gebracht. Totdat hij gepakt is, valt echter niet uit te sluiten dat deze persoon verder gaat met deze praktijken. Op vrijdag heeft hij op Sophia’s Lust meerdere bewoners benaderd. Eerder is hij gesignaleerd op Beni’s Park. Het CPI ervaart deze situatie als heel vervelend. Op dit moment is er overigens geen lokalengebrek. Het bestaande gebouw aan de Nengrekopoestraat krijgt binnen het CPI Upgradingsproject (CUP) een grondige opknapbeurt en vanuit de Taskforce Onderwijs zijn onlangs drie nieuwe lokalen opgeleverd. De directie van het Christelijk Pedagogisch Instituut hoopt dat het werk van de oplichter geen gevolgen heeft voor eventuele inzamelingsacties of sponsoraanvragen in de toekomst. Studenten of docenten die namens het instituut sponsoring vragen, kunnen zich altijd legitimeren en kunnen een officieel schrijven overleggen.
Eind april 2013 is het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) ook opgeschrikt door een situatie, waarbij is gebleken dat er personen rondlopen die in naam van het instituut bezig zijn gelden in te zamelen. Onverantwoordelijken hebben zich met een geldinzamelingsformulier bij een werkneemster van een bedrijf in het district Wanica aangemeld. De dame die later twijfelde aan de echtheid hiervan nam contact op met het SPI en stuurde per fax een kopie van het ingevulde formulier. Hierin staat vermeld dat een commissie van het Surinaams Pedagogisch Instituut bezig is met het inzamelen van gelden om drie leslokalen te bouwen. De lijst is gedateerd 11 maart 2013 en opgesteld door de heer Pattorson. Verder wordt de indruk gewekt alsof de districtscommissaris van Saramacca het stuk heeft ondertekend en afgestempeld. De districtscommissaris zei tijdens een telefoongesprek dat hij wel op de hoogte was en dat de politie van Saramacca bezig is met de zaak. Het SPI heeft intussen zelf de politie van Flora op de hoogte gesteld en gevraagd om een onderzoek in te stellen. ‘Ten overvloede wil ik erop wijzen dat de huidige bouwactiviteiten op het SPI-complex door het Minov, in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, worden gefinancierd. Het SPI wijst er verder op dat deze niet haar werkwijze is en vraagt dan ook met klem aan personen, bedrijven en instanties om extra op te letten wanneer personen met een verzoek voor donatie komen voor wie dan ook. Het SPI betreurt dit voorval’, zegt directeur Randjiet Jhagroe.
 

error: Kopiëren mag niet!