Ondervoorzitter VHP-Nederland heengegaan

Ondervoorzitter VHPHumphrey Bhagwanbali is er niet meer. Hij overleed eerder deze week in Nederland. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt aan Dagblad Suriname dat Bhagwanbali een zeer trouwe VHP-er was en een voorvechter van de idealen van de VHP. Vanaf zijn jeugdjaren was hij betrokken bij veld-, propaganda- en bestuurlijke activiteiten binnen de VHP in Suriname. Met zijn vertrek naar Nederland nam hij de VHP-idealen mee naar Nederland, van waar hij ook VHP-activiteiten stimuleerde naar Suriname toe. Daar bleef het niet bij; samen met andere prominenten richtte hij de VHP-SN op, van waaruit verschillende VHP-activiteiten georganiseerd werden. Hij was ook bestuurslid ervan.
Later richtte Bhagwanbali het VHP-platform op om meer VHP-activiteiten te kunnen uitdragen: hij was hiervan de voorzitter. In 2011 ging Santokhi als nieuwe voorzitter van de VHP naar Nederland. Hierbij werden beide VHP’s gesmolten tot één grote VHP; namelijk VHP-Nederland. Bhagwanbali was tot en met zijn heengaan de ondervoorzitter ervan. Volgens Santokhi had hij regelmatig contact met hem en Bhagwanbali wilde graag meer doen voor de VHP. Tijdens de verkiezingen kwam hij altijd naar Suriname om de VHP politieke activiteiten te ondersteunen. ‘Met het heengaan van hem verliezen we een trouwe VHP’er, en we danken hem en zijn familie voor de grote bijdrage geleverd aan de VHP’, aldus Santokhi.
 

error: Kopiëren mag niet!