Indiase ambassadeur wil levering helikopters bespoedigen

IndiaAmbassadeur Murugesan Subashini van India heeft maandag een kennismakingsbezoek gebracht aan Minister Lamuré Latour van Defensie. Tijdens het bezoek is een korte evaluatie gemaakt van het verloop van de samenwerking. Zo kwam ook de creditline tussen Suriname en India aan de orde waaruit de levering van helikopters aan defensie is voortgekomen. De Indiase ambassadeur heeft haar hulp aangeboden om het proces voor de levering van deze toestellen te bespoedigen. In februari dit jaar heeft een delegatie van Defensie een bezoek gebracht aan de ‘Air Force Station’ in Yelanks, India. Tijdens dit bezoek zijn de officiële documenten voor de helikopters getekend met de leverancier van de Cheetak helikopters. Tijdens het kennismakingsbezoek kwam ook de mogelijkheid van samenwerking op defensiegebied aan de orde. Vooral de opleiding van officieren is een daarvan. Recentelijk zijn in het kader van de levering van de helikopters mecaniciens opgeleid. Binnenkort vertrekken kandidaten voor de opleiding tot helikopterpiloot naar India.

error: Kopiëren mag niet!