Surinaamse vruchten zoek op Agro-beurs

Surinaamse vruchten zoek op AgrobeursDe Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) houdt nu de Agro-Made in Suriname-ICT-beurs. Deze 3 in 1 beurs duurt tot vanavond. Een wandeling door de beurs leert ons dat er heel weinig of bijna geen enkele stand met Surinaamse vruchten te zien is. Daarentegen zijn er heel veel stands met bloemen. De aanwezigheid van landbouwproducten was pover op het agro-gedeelte. Ook het aantal ICT-stands viel tegen, terwijl de wereld op dit moment een technologische revolutie ondergaat.
In tegenstelling tot het agro- en ICT-gedeelte, is de Made in Suriname-categorie goed vertegenwoordigd. Verschillende productiebedrijven zijn op de beurs te zien. Heel positief was het om te zien hoe Surinamers aan huisvlijt doen op kleine schaal. Hoewel er meer aan huisvlijt gedaan wordt, waren er weinig stands van deze groep. Enkele standhouders klaagden wel over de prijs van de standhuur. De hoge prijs voor deelname vormt wel een drempel voor bepaalde ondernemers om mee te doen.

error: Kopiëren mag niet!