Nog geen geld voor PLO-bushouders

De belofte om de PLO-bushouders voor eind van deze maand uit te betalen, heeft de regering niet kunnen waarmaken. Een vervolggesprek tussen de PLO en het kabinet van de vicepresident is de afgelopen week afgeblazen. PLO-bushouder en bestuurslid Ro Parisius wijst er voor alle duidelijkheid op dat de bushoudersorganisatie niet slechts gesprekken voert om de achterstallige brandstofcompensatie uitbetaald te krijgen. De PLO zal principieel ook de eis van een tariefsaanpassing op tafel gooien. Parisius zegt dat de PLO-bushouders sinds 2006 geen tariefsverhoging hebben gehad. Hij vindt het een kwalijke zaak dat DNA-leden ‘gillen’ dat de bushouders crimineel zijn als ze verhoging eisen. Parisius: ‘We hebben al zes jaar geen verhoging gehad, maar de DNA-leden hebben in twee jaar tijd een forse verhoging gehad. Hun vergoeding is in twee jaar tijd opgetrokken van SRD 12.000 naar SRD 16.000. De bushouders zijn degenen die de mensen dagelijks naar hun werklocatie vervoeren om productie te leveren. We leveren wel degelijk een bijdrage aan de ontwikkeling in het land’. De PLO zal niet wijken van haar eis voor tariefsverhoging.
 

error: Kopiëren mag niet!