Dievenkwartet en heler opgepakt en opgesloten

Na goed en gedegen speurwerk heeft de politie van Lelydorp, in samenwerking met de politie surveillance unit van Wanica, vier winkeldieven aangehouden en naderhand ingesloten. De verdachten zijn de 29-jarige D.D., de 36-jarige W.P. alias Winta, de 29-jarige R.mac B. alias Oela en de 37-jarige F.G. alias Biga. Deze dievenbende wist op geraffineerde manier merk kledingstukken, sportschoenen truitjes, damesslippers, hemden en horloges uit handelszaken te stelen. Ook in handelszaken die elektronische apparaten verkochten, hebben zij diefstallen gepleegd. Intussen hebben zij voor wat het politieressort Lelydorp betreft al 4 diefstallen bekend. Ook hebben zij bekend diefstallen te hebben gepleegd in handelszaken in de stad zoals in de Hermitage Mall en in de Maretraite Mall.

Deze verdachten gebruikten verschillende methoden om spullen uit de handelszaken weg te dragen. Zij gebruikten een magneet om de nagels, die aan de kledingstukken en schoenen bevestigd waren, te verwijderen waardoor het alarm niet afging wanneer zij de winkels uitliepen met de gestolen spullen. Ook hadden zij iets als een tas vervaardigd met aluminiumfolie in de zijwanden. In deze “tas” zijn ook gestolen spullen weggedragen uit de winkels. Vanwege het aluminiumfolie werd het contact tussen het alarmsysteem en de nagels aan de kledingstukken verbroken, waardoor zij ongehinderd de winkel konden verlaten met de spullen. Een derde methode was dat zij de kledingstukken in de kleedkamers brachten waarna zij de nagels met behulp van een scheermes wegsneden van de kledingstukken. Zij wisten ook flat screen televisies te stelen.

Terwijl een van de bendeleden de verkopers aan de praat hield en afleidde, werden de toestellen weggedragen. Bij deze verdachten heeft de politie aangetroffen en in beslag genomen 37 broeken (zowel lange als kniebroeken), 21 truitjes, 8 damesslippers,17 sportschoenen en een hemd. Op aanwijzing van deze dieven is een heler zichtbaar gemaakt bij wie 3 flat screen televisietoestellen zijn aangetroffen. Hij is hangende het onderzoek ook ingesloten. Behalve de kledingstukken heeft de politie van Lelydorp ook 2 personenauto’s op naam van 2 van de verdachten in beslag genomen. De gestolen spullen werden in deze auto’s vervoerd. Voorts bestaat het vermoeden bij de politie dat deze voertuigen gekocht zijn uit gelden verkregen uit hun misdadige handelingen. Het betreft in deze een witgelakte Toyota IST en een grijsgelakte Toyota Runx.

error: Kopiëren mag niet!