Standard & Poor’s verhoogt kredietwaardigheid van Suriname naar positief

StandardpHet kredietratingbureau Standard & Poor’s (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Suriname opgewaardeerd van ‘BBmin-stabiel’ naar ‘BBmin-positief’. ‘De goede vooruitzichten volgen na de positieve ontwikkelingen in de mijnbouw- en oliesector. Deze kunnen leiden naar een grotere groeiverwachting alsook meer exporten en inkomsten voor de regering’, zegt S&P-analist Richard Francis. De analist meldt verder dat de belastinghervormingen en de oprichting van een sovereign wealth fund (welzijnsfonds), de fiscale stabiliteit versterken. S&P geeft aan dat de uitvoering van de geplande investeringen in de energiesector alleen maar positieve effecten zal hebben voor de economische groei, exporten en inkomsten.
Het bureau waarschuwt de regering tegelijkertijd dat als de hervormingen vertragen of gestaakt worden, de rating terug kan gaan naar stabiel. Ook een terugval van de grondstofprijzen op de wereldmarkt kan leiden tot minder inkomsten en exporten, wat de rating ook negatief zal beïnvloeden.

error: Kopiëren mag niet!