Ramhit en Samson spelen 3 uur durende halve finale

Sanjeev Ramhit en Giordi Samson spelen 3 uur durende halve finale 1 Sanjeev Ramhit en Giordi Samson spelen 3 uur durende halve finale 2Op Sportclub De Dolfijn en Tennisclub Ready wordt momenteel het Opa Leo Tjin A Djie Tennistoernooi afgewerkt. Een speler die een heel goede groei doormaakt dit jaar is Sanjeev Ramhit. Sanjeev is 10 jaar oud en speelt in de U-12. Op donderdag stond hij tegen zijn leeftijdsgenoot Giordi Samsom in de halve finale op de tennisbaan van De Dolfijn. In het verleden heeft Giordi altijd gewonnen van Sanjeev tot aan het vorige toernooi, het Carnaval Toernooi, dat gehouden is op de banen van Oase. Toen heeft Sanjeev in een super tie-break voor het eerst gewonnen van de tot dan sterkere en technisch en tactisch goed spelende schoolvriend Giordi. Dat was toen al een enerverende wedstrijd waar het publiek enorm van genoten heeft.
Op donderdag 25 moesten de twee makkers het weer tegen elkaar opnemen in de halve finale van het Opa Leo Tjin A Djie Tennistoernooi. Sanjeev begon het toernooi afgelopen zaterdag. Hij speelde twee wedstrijden en won beide in een super tie-break. Afgelopen dinsdag moest hij weer in de arena tegen de oudere Justin van Nassau. Ook die wedstrijd won hij in een super tie-break. De eerste set eindigde 4-4 en in de tie-break verloor hij de eerste set. De tweede set won hij grandioos met 4-0. In de super-tie-break stond Sanjeev al gauw 5-2 achter, maar kwam hij goed en sterk terug en stond het op een bepaald moment 10-10. Het was een zeer boeiende strijd. De toeschouwers, met name de direct betrokken zoals de ouders, zaten met knijpende billen op de banken. Uiteindelijk won Sanjeev de super-tie-break met 12-10 en daarmee dus ook de wedstrijd.
En wat betreft de vraag of Sanjeev weer in staat zou zijn om de winst tegen Giordi Samson binnen te halen? Nou, het is een 3 uur durende strijd geworden, waarin Giordi Samson en Sanjeev Ramhit wisselend heel sterk speelden en alles gegeven hebben. Regelmatig vielen ze terug en maakten beide onnodige fouten, maar ook regelmatig lieten beide sterk spel zien en vochten met hart en ziel terug alsof hun leven er van afhing. Twee echte vechters die een fysieke en mentale titanenstrijd hebben geleverd, want de eerste set won Giordi met 6-3, de tweede won Sanjeev met 6-1 en in de derde set stond Giordi met 3-0 voor, vocht Sanjeev terug tot 5-3 in zijn voordeel. Giordi kwam nog terug tot 5-4, maar Sanjeev won uiteindelijk de derde set met 6-4 en daarmee de wedstrijd, maar een bravo voor beide spelers. De vraag is nu of Sanjeev ook de finale weet te winnen zondag, want dan speelt hij tegen de oudere Abiel Cheng die tot nu toe altijd van Sanjeev gewonnen heeft.

error: Kopiëren mag niet!