Armand Jurel per 1 juni dc Kabalebo

Armand Jurel per 1 juni dc Kabalebo‘If a pikin ingi boi, e gi a kans gi a tra pikin ingi boi, dan a mus’gi a kans gi a tra ingi meisje toe (als de kleine Indiaanse jongen de kans geeft aan de andere kleine Indiaanse jongen, moet hij ook de kans geven aan het Indiaanse meisje). En dit wordt mijn lijfspreuk bij mijn beëdiging’, zei een zeer energieke burgervader van Kabalebo, Armand Jurel. Met deze woorden ziet hij graag dat Inheemse vrouwen, die hoge maatschappelijke posities bekleden, ook zichtbaar worden in de Surinaamse gemeenschap. Per 1 juni wordt de nieuwe districtscommissaris van het ressort Kabal
Jurel zal de scepter zwaaien in het ressort dat drieduizend zielen telt. De aanstaande burgervader is zeer optimistisch over de te nemen stappen in het gebied. De eerste activiteit na zijn beëdiging is een grote bewustwordingscampagne voor de lokale gemeenschappen om aandacht te vragen voor het milieuvraagstuk en het gebied aantrekkelijk maken voor het ecotoerisme. Het ressort krijgt ook volledige ondersteuning van bedrijven die actief zijn in het gebied. Zo zal er een mortuarium gebouwd worden met medewerking van een buitenlandse maatschappij. Een permanente arts zal zich vestigen in het gebied, zodat medische hulp snel gegeven kan worden aan behoeftigen. Het streven van de burgervader is ook dat het gebied op regelmatige basis bezoek krijgt van medische specialisten.
Als burgervader gaat Jurel eraan werken dat aan de decentralisatiegedachte van de overheid op een andere manier invulling wordt gegeven. Het traditioneel gezag zal nauwer betrokken moeten worden bij de besluitvorming. De nieuwe dc is voorstaander van een sterke bundeling van de Inheemse gemeenschap. Daarom heeft hij een lokale artiest benaderd die  bereid is een eenheidslied voor de Inheemse gemeenschap van Suriname te componeren en uit te brengen op de markt.

error: Kopiëren mag niet!