Allereerste Hindi-Pop Contest in Suriname

untitledRa – Ni Entertainment organiseert op vrijdag 24 mei 2013, in het kader van 140 jaar Hindustaanse Immigratie, de allereerste Hindi-Pop Componisten Festival in Suriname. Lokale tekstdichters en componisten zijn sinds vorig jaar opgeroepen en in de gelegenheid gesteld om één of meerdere composities op te sturen. Van de inzendingen zijn er nu 12 uitgekozen voor de finale ronde welke op vrijdag 24 mei a.s. wordt gehouden in het Flamboyant Park. De bedoeling van dit allereerste Hindi-Pop Finale is om de creativiteit onder de Surinaams – Hindustaanse artiesten te helpen bevorderen.
De Surinaams – Hindustaanse muziekwereld loopt ver achter in vergelijking met Trinidad en Guyana. Hier wordt nog te veel gekopieerd van Bollywood, terwijl de Trinidadianen met hun eigen composities al vele wereldhits hebben gescoord. Dit is dan ook de reden dat er nu – voor het eerst – een Hindi-Pop contest, met uitsluitend lokale composities, in Suriname wordt georganiseerd, speciaal in het kader van 140 jaar Hindustaanse Immigratie. De initiatiefnemers, Dinesh Malhoe van Ra – Ni Entertainment en Riaz Ahmadali van het Yaadgaar Orchestra, zijn al ruim 1,5 jaar bezig met alle voorbereidingen en na een heel stroef begin kunnen nu eindelijk de eerste 12 composities op het podium worden gepresenteerd. Hierbij zal een groep van Jury leden bestaande uit 7 ervaren exponenten van Suriname, samen met 1 bekende Bollywoodzanger uit India en 1 bekende Hindustaanse zanger uit Nederland, hun oordeel moeten vellen over deze composities en daaruit de Top 3 bepalen. De composities zullen vooraf via de radio en televisie worden gepresenteerd aan de gemeenschap.
De Bollywood zanger Babul Supriyo en de bekende zanger Shahied Wagidhosain uit Nederland zijn uitgenodigd om ook zitting te willen nemen in de Jury. Deze 2 buitenlandse artiesten zullen op deze avond ook een gastoptreden verzorgen van ruim 1,5 uur. De begeleiding is in handen van het Yaadgaar Orchestra o.l.v. Maestro Riaz Ahmadali. De volgende personen staan met hun compositie in de finale: Toefail Alibaks, Fariz Barsatie, Sachin Bhikharie, Priya Jewan, Radjinder Lakhichand, Arnold Malahe, Viresh Oedietram, Kris Ramjas, Satish Sewgobind en Jan Soebhag.
Zoals eerder aangegeven wordt dit contest gehouden in het kader van de viering van 140 jaar Hindustaanse Immigratie in Suriname en zal daarom, met medewerking van enkele potentiële sponsoren, geheel gratis toegankelijk zijn voor een ieder. De bedoeling is dat met medewerking van de dc van Nickerie en het bedrijfsleven, dit project op zondag 26 mei zal worden aangeboden aan de Nickeriaanse gemeenschap, dit ook in het kader van 140 jaar Hindustaanse Immigratie.

error: Kopiëren mag niet!