Burger onheus behandeld door politie Kwatta

Een vrouw van middelbare leeftijd deed eergisteren haar beklag bij de redactie van Dagblad Suriname dat zij onheus is behandeld door de politie van Kwatta. Op 3 juli 2012 werd de vrouw door bekenden uit de buurt met stenen bekogeld, terwijl zij op haar balkon aan de Grandostraat zat. Als gevolg van de bekogeling liep zij letsels op en is ze ook door een medicus behandeld. De vrouw maakte gelijk contact met de politie van Kwatta Derde Rijweg, echter zonder resultaat. Nu wordt zij dagelijks weer door dezelfde buurtbewoners belaagd. Ook nu onderneemt de politie geen acties.
Dagblad Suriname belde met de inspecteur van Kwatta, dhr. Vaseur. Hij deelde de krant mee dat hij niet bekend is met de zaak. Vervolgens zei hij dat er gerust een bericht in de krant geplaatst mocht worden en dat hij daarmee geen problemen heeft. De journalist vroeg de inspecteur ook nog of hij later terug gebeld kon worden om meer informatie over deze kwestie te kunnen krijgen. De journalist werd hiervoor verwezen naar de Voorlichtingsdienst. Het is nu de vraag of deze handelwijze van de politie wel juist is. Burgers dienen te allen tijde beschermd te worden door onze beste kameraden. In deze ging het om een hulpbehoevende, alleenstaande vrouw op middelbare leeftijd. De politie moet zorgen voor orde, rust en zeker de veiligheid van onze medeburgers, en zij moet dan ook in alle gevallen waarbij hun hulp wordt ingeroepen, inspelen. Zeker ook in het geval van deze alleenstaande mevrouw. De politie van Kwatta heeft zich in deze niet van haar beste zijde getoond.

error: Kopiëren mag niet!