Nationale Gebedsdag voor kinderen

Stichting Wenale GebedsdagStichting Weid Mijn Lammeren kijkt dankbaar terug naar De Nationale Gebedsdag voor Kinderen. Bidders over de hele wereld konden live meebidden via de linternetlink : www.livestream.com/wmlsu waarop men de gebedsdienst achteraf ook kan bekijken. De gebedsdag werd voorgegaan door ruim 50 kinderen en bidders uit alle districten van Suriname. Er werd gedankt voor de maaltijdenverstrekking in de naschoolse opvang voor kinderen.   Vanuit alle districten werden gebedspunten aangedragen zoals zelfdoding, lage slagingspercentages op de scholen, verkrachtingen, tienerzwangerschappen, het minderwaardigheidsgevoel dat sommige kinderen uit het binnenland met zich meedragen, misbruik, verwaarlozing en geweld tegen kinderen. Alle gebedspunten zijn geplaatst op de facebookpagina van Weid Mijn Lammeren.  De organisatie gelooft dat God de gebeden heeft verhoord en dat de verandering nu al is begonnen. De voorbereiding die vele maanden in beslag nam, werd uitgevoerd door de stichting en samenwerkende kerken. De dag werd bijgewoond door ongeveer 500 enthousiaste kinderen en volwassenen. Minister Ismanto Adna  van Sport en Jeugdzaken, assembleelid Carl Breeveld, bischop Steve Meye, apostel Irma Gimith Woerdings en pastor Irving Chin Sie Yen waren aanwezig. Daarnaast trad de Josafath Family op, het Lob Makandra Kinderkoor onder leiding van Eddy en Jennifer van Braam en een kinderdansgroep onder leiding van Salvielle Wong Loi Sing .Op het Onafhankelijkheidsplein waren tenten, springkussens en een verrijdbare podiumtruck opgesteld. Kinderen en tieners waren in de grote tent terecht voor geestelijke begeleiding en persoonlijke gebedsondersteuning. Zo kwam een jongen van 9 jaar vragen om gebed, omdat hij thuis heel erg gepest werd. Een meisje wilde bidden voor haar zieke ouders. Kinderen konden op een kaart van Suriname aanwijzen voor welk district of plaats ze specifiek wilden bidden.

error: Kopiëren mag niet!