Bruggen in Commewijne worden gerenoveerd

‘Vier bruggen in Commewijne zullen binnenkort worden gerenoveerd door het ministerie van Openbare Werken en de private sector. De bruggen zijn ondermeer in Katwijk en Mont Ressort en verkeren in erbarmelijke staat.’ Dat zegt de coördinator van regio-oost van Openbare Werken, Oemar Jimidar, in gesprek met Dagblad Suriname. Door de jaren heen is met zware voertuigen over de bruggen gereden, waardoor de infrastructurele werken het uiteindelijk hebben begeven. ‘Het is gebleken dat ondernemers met een hoge tonnage over de brug gaan dan toelaatbaar is en dat heeft een negatieve invloed op de bruggen gehad. Vandaar dat de bruggen in zo een toestand verkeren’, aldus Jimidar.
De OW-topper zegt dat het initiatief kwam van de districtscommissaris. ‘De districtscommissaris heeft toen een gesprek gehouden met de ondernemers van de buurten en het ministerie van Openbare Werken. We hebben besloten om de bruggen zo gauw als mogelijk te herstellen’, aldus Jimidar. Hij zegt dat OW op dit ogenblik bezig is de begrotingen op te stellen waarna die zullen worden overhandigd aan de ondernemers die met materiaal zullen inkomen, terwijl OW zijn expertise zal inzetten om de bruggen te repareren. ‘Als alles meezit, zal het ministerie reeds deze week klaar zijn met de begrotingen en zal volgende week al een aanvang gemaakt kunnen worden met de reparatie van de eerste brug’, aldus Jimidar.
 

error: Kopiëren mag niet!