Aloema verzuimt Inter eerste nederlaag te bezorgen

WBC-doelman heeft verzuimd om Inter Moengotapoe haar eerste verlies te bezorgen in de SVB Hoofdklasse competitie. Met nog minder dan 10 minuten te spelen kreeg WBC een penalty. De stand was toen 1-1. Aloema nam plaats achter de bal, maar schoot deze keihard hoog over het doel. Hierdoor bleef de wedstrijd 1-1 en mag Inter haar ongeslagenschap in de Hoofdklasse na 14 partijen behouden.
De ruststand was 0-0. In de eerste helft was Inter iets beter op de bal dan WBC in het Andre Kamperveenstadion. In de tweede helft zette WBC de druk naar voren, wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd. Vangelino Sastromedjo schoot WBC naar een 1-0 voorsprong middels een prachtig genomen vrije trap. Maar de ingevallen Jungelo Brunswijk maakte gelijk voor de ploeg van zijn vader Ronnie Brunswijk. Beheerst ontving hij de bal, legde het leder voor zich en schoof die in de verre hoek langs Aloema.
Inter Moengotapoe heeft uit de resterende 4 wedstrijden 4 punten nodig om het kampioenschap te pakken. Als Notch brokken maakt, dan kan ze eerder kampioen worden. Voor zaterdag speelt Inter thuis in het Ronnie Brunswijkstadion de moeilijke partij tegen Excelsior, die in de race zit om het semikampioenschap.