Achtste CEO Talk in Torarica

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) houdt woensdag voor de achtste maal haar CEO Talk. Dat meldt de VES in een persbericht. ‘Bij de CEO Talks laten wij een succesvolle ondernemer/manager aan het woord die zijn of haar ondernemingservaringen deelt. Tevens wordt belicht de bijdrage van de onderneming aan de Surinaamse economie.’
‘Als VES gaan wij er van uit dat de ontwikkeling van een land nauwe correlatie vertoont met de ontwikkeling van het midden en kleinbedrijf in dat land en dan ook stimulering behoeft om verder te groeien. Het is een feit dat Small & Medium Sized Enterprises (SME’s), een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren, versterken van de verdiencapaciteit van een land. De SME’s leveren als groep in landen waar deze goed ontwikkeld is, relatief de grootste bijdrage aan de werkgelegenheid, de groei van het Bruto Binnenlands Product en productinnovatie.’ Een van de mogelijkheden om het midden en kleinbedrijf c.q. ondernemerschap te stimuleren is ‘knowledgesharing’. Dit houdt in dat ondernemers die innovatief en succesvol zijn, hun ervaringen delen met andere personen, die mogelijkerwijs ook willen ondernemen of reeds ondernemen. De VES wil met de CEO Talks een platform creëren voor jonge en/of aspirant ondernemers om hun aspiraties en inventiviteit te stimuleren en om zicht te krijgen op succesfactoren en mogelijke valkuilen in het zaken doen. De spreker op deze CEO Talk is de heer Remy Vijzelman, Chief Executive OfficerIntegra Marine &Freight Services en President van Integra Port Services, sinds 1995. Remy Vijzelman heeft verschillende maritieme functies bekleed nationaal en internationaal. Hij is lid geweest van het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). De presentatie, welke toegankelijk is voor alle belangstellenden, vindt plaats in de Banquetzaal van Hotel Torarica en vangt aan om 20.00 uur (inloop van 19.30 tot 20.00uur).

error: Kopiëren mag niet!