Weer clash tussen Pet’s Promotion en dc Karta-Bink

Er komt weer een clash tussen dc Ingrid Karta-Bink van Commewijne en Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion. Een feestje georganiseerd door Pet’s in Mambo River Resort werd zaterdagavond stopgezet. Gajadien zegt aan Dagblad Suriname dat dc Bink de politie heeft gevraagd om de activiteit stop te laten zetten, omdat de vergunning van Mambo vervallen is. ‘Er worden zoveel feesten daar georganiseerd sinds de vergunning vervallen is, maar omdat ik deze keer heb georganiseerd, heeft de dc ingegrepen. Ze is nog steeds rancuneus bezig te handelen tegen mij’, zegt de promotor. Hij bevestigt dat de vergunning van Mambo vervallen is, maar geeft tegelijkertijd ook aan dat de aanvraag voor verlenging sinds november 2012 op het commissariaat van Bink ligt. De vergunning liep over een periode van 3 jaar tot 26 februari 2013. ‘Na 6 maanden is het nog steeds niet verlengd, terwijl het een administratieve handeling is. Dit is gewoon onbehoorlijk bestuur van dc Bink. Sinds november hebben de mensen van Mambo niets meer vernomen van de dc over de indiening. Met een strookje van de aanvraag hebben ze hun zaak dan maar verder gerund’, vertelt Gajadien.
Dc Karta-Bink zegt aan Dagblad Suriname niet op de hoogte te zijn dat de activiteit van zaterdagavond is stopgezet. ‘Misschien hebben mensen gebeld voor geluidoverlast en heeft de politie ingegrepen’, zegt ze. Volgens dc Bink had de organisator geen vergunning voor het houden van een dansparty. De dc vertelt dat Mambo een vergunning heeft voor een bar/restaurant. ‘Als ze activiteiten met live bands willen organiseren, moeten ze een vergunning aanvragen. Hierover heb ik in 2011 een gentlemans agreement gesloten met de eigenaar van Mambo. Daarna is alles smooth verlopen. Als de buren geen bezwaar hadden, werd er vergunning verleend. Als de buren aangaven dat ze last hadden van geluidsoverlast, dan werd er negatief gereageerd’, vertelt dc Bink.
Van de districtssecretaris heeft de dc vrijdag vernomen dat er een activiteit is in Mambo met een live band, maar dat er daarvoor geen vergunning was aangevraagd. ‘Ik heb die middag de mensen van Mambo gebeld en hen op de hoogte gesteld dat er geen vergunning is aangevraagd voor de activiteit op zaterdag. Ik heb hem erop gewezen dat alles mag, maar het richtig moet verlopen. Een tussenweg was door kort dag niet meer mogelijk. Er moest buurtonderzoek gedaan worden en politieadvies ingewonnen worden. Ook had ik een andere aanvraag van 30 april in Mambo geweigerd, omdat buurtonderzoek negatief was. Dus ik kon onmogelijk nu een uitzondering maken voor zaterdagavond’, geeft de dc aan. Verder geeft ze aan dat ze de aanvraag voor verlenging van de vergunning van Mambo niet vorig jaar november, maar 6 februari dit jaar heeft ontvangen.
De dc reageert kalm op de beschuldigingen van Pet’s Promotion. ‘Ik werk volgens de regels. Als hij ook volgens de regels had gewerkt, was er geen probleem. Ik weet ook niet of er belasting is betaald op de toegangskaarten, want de dienst stempelt alleen af met een vergunning of het aanvraagstrookje’, zegt ze. ‘Dat de vorige feestjes niet stopgezet zijn, komt omdat die organisatoren wel een vergunning hadden. In maart was er ook een evenement in Mambo. Het buurtonderzoek was positief en alles is smooth verlopen.’
‘Door de onterechte stopzetting van mijn activiteit door de dc heb ik veel schade geleden. Ik ga alle schade persoonlijk verhalen op haar. Ik heb al twee advocaten ingeschakeld, die vandaag acties zullen ondernemen’, geeft Gajadien aan. ‘Ik ga beslag laten leggen op haar salaris, huis en perceel’, zegt hij. ‘Vorig jaar december had ik gezegd: “dc Bink is zwanger, wil tjoekoe hebben.” Nu zeg ik: “dc Bink is bevallen, wil tjoekoe hebben”. Laat ze me weer naar de rechter brengen’, zegt Gajadien. ‘Het moet nu echt stoppen waarmee dc Bink bezig is.’ Gajadien zegt niets meer vernomen te hebben van de rechtszaak tegen hem aangespannen door dc Bink voor de vermeende belediging die hij aan haar adres had geuit. ‘Ik sta nog steeds achter mijn standpunt. Laat ze maar naar de rechter stappen. Ik heb ook aangifte tegen haar gedaan voor 4 feiten, waaronder het nemen van tjoekoe’, zegt hij.

error: Kopiëren mag niet!