Uitstekende Graig Fonkel goud waard voor Jong Jivan Jotie

1 Jong Jivan JotieHet achtste Lidbondentoernooi werd dinsdagavond voortgezet met de één voor de laatste partij uit de eerste speelronde. In het Eddy Blackmanstadion kwamen tegen elkaar uit in een matige partij de semikampioenen van de LSO en de LSB, respectievelijk Jong Jivan Jotie en Flamingo. Na een 0-0 ruststand won Jong Jivan Jotie met 1-0. De grote man in deze wedstrijd werd Graig Fonkel. Niet alleen scoorde hij het gouden doelpunt, hij was hij ook betrokken bij elk hoogtepunt in deze wedstrijd. Bij Flamingo viel een speler op, dat was de aanstellerige doelman Otmar Durfort. Toen ze met 1-0 achterstonden, trapte hij onnodig zijn tegenstander, waarvoor hij ook rood werd gekleurd door arbiter Dosoe.
De eerste helft van deze wedstrijd werd benedenmaats gespeeld. Jong Jivan Jotie domineerde het eerste half uur volkomen. Spits Fonkel was overal op het veld te vinden. Alle aanvallen werden ook via hem opgebouwd. Maar een goed keepende ‘Otje’ Durfort kon steeds erger voorkomen bij Flamingo. Wel was goalie Otje steeds gevaarlijk bezig, door met zijn been te slingeren bij het pakken van de bal. Keer op keer solliciteerde hij naar de rode kaart in de eerste helft al. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Flamingo. De beste kansen van Flamingo om te scoren waren toen Jong Jivan Jotie-doelman Anthony Asodanoe twee keer blunderde bij normale spelsituaties. Eerder liet hij een voorzet via zijn buik glippen, de tweede keer glipte de bal door zijn handen bij het plukken van de bal. Beide keren ging het leder vlak naast het doel.
In de tweede helft leek Flamingo geen idee meer te hebben hoe de wedstrijd aan te pakken. Jong Jivan Jotie bleef Fonkel opzoeken om een goal te kunnen maken. Uit een corner zou het gouden doelpunt van deze wedstrijd geboren worden. Flamingo-goalie Otje liep tot de rand van het strafschopgebied uit om een bal weg te stompen. Het leder belandde bij Jong Jivan Jotie’s Merwin Sewrattan, wiens inzet weggekopt werd. In tweede instantie werd de inzet van Revelino Kabenda geblokkeerd. De bal kwam in daarna bij Fonkel, die deze keer wel raak schoot (1-0).
Geen van de ploegen werd hierna echt gevaarlijk om te scoren. Wil Flamingo de volgende ronde bereiken, dan zal de ploeg iets rustiger haar aanvallen moeten opbouwen. De ploeg kent enkele jonge en rappe spelers op de vleugels, maar de begeleiding vanuit het middenveld moet beter functioneren. Een advies aan Jong Jivan Jotie is dat Fonkel niet het enige aanspeelpunt mag zijn. Met nog wedstrijden tegen de zware boys Sunny Point en Inter Milan zal Fonkel alleen niet genoeg zijn. Jong Jivan Jotie moet als team goed functioneren, vooral de vleugelspelers.

Stand poule H – Regio Midden
# Team

W

P

V

T

1 Sunny Point

1

3

2

1

2 Jong Jivan Jotie

1

3

1

0

3 Inter Milan

1

0

1

2

4 Flamingo

1

0

0

1

 

error: Kopiëren mag niet!