Surinaamse Brouwerij gaat in hoger beroep tegen vonnis Sranan Biri

parbo bier_CB_ (6)_DetailfotoDe Surinaamse Brouwerij gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de kortgedingrechter in de zaak Sranan Biri. Eric Dias, marketing manager van de Surinaamse Brouwerij, gaf gisteren te kennen dat zij middels de persconferentie van gisteren uitvoering geven aan het op 15 april 2013 door de rechter in kort geding gewezen vonnis tussen de Surinaamse Brouwerij en Transatlantic Group of Companies.
In dit vonnis is de Surinaamse Brouwerij veroordeeld om ten aanzien van het merk Sranan Biri via een belegde persconferentie mededeling ervan te doen dat de Brouwerij “ten onrechte gebruik maakt of heeft gemaakt van het merk Sranan Biri aangezien niet de Brouwerij maar Transatlantic Group of Companies de rechthebbende van dit merk is”. ‘U dient deze mededeling ook als afkomstig van de Surinaamse Brouwerij aan te merken.’ ‘Wij kunnen meegeven dat de Surinaamse Brouwerij zich niet met de inhoud van het vonnis kan verenigen en dan ook van het middel van hoger beroep gebruikt zal maken’, zei Dias gisteren.
De marketing manager gaf voorts te kennen dat de Surinaamse Brouwerij op advies van hun advocaat, Hans Lim A Po jr. geen verdere mededelingen kunnen doen over het gebruik van het merk Sranan Biri, het vonnis, of het bedrijf van Transatlantic Group of Companies. ‘Er is daarom over deze kwestie geen gelegenheid voor de pers om vragen te stellen. Wij hopen dat u daarvoor begrip zal hebben en bieden onze verontschuldigingen hiervoor aan’, zei Dias gisteren.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!