Vijf voertuigen voor Korps Penitentiaire Ambtenaren

IFMinister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft gistermiddag de sleutels van vijf pick-ups symbolisch overhandigd aan directeur Inez Huijzen-Sedney van Justitie en Politie. De directeur overhandigde deze sleutels op haar beurt aan de onderdirecteur van Delinquentenzorg, Paulus Pinas. Minister Belfort gaf te kennen dat het hier gaat om pick-ups die ruim US$50.000 per stuk hebben gekost. Deze voertuigen zijn aangeschaft om de dienstverlening te vergemakkelijken. De minister sprak de hoop uit dat de voertuigen goed ingezet worden. Directeur Huijzen -Sedney drukte de od op het hart om zuinig met de voertuigen om te gaan en dat ze slechts voor de dienst worden ingezet. De dienst Delinquentenzorg zal van het ministerie rapportageformulieren krijgen opdat de inzet van de voertuigen genoteerd kunnen worden. Pinas verzekerde de minister en de directeur dat de voertuigen juist zullen worden ingezet en voor de juiste doelen zullen worden gebruikt.
Het ministerie had in een eerder stadium reeds twee 15 persoonsbussen geschonken aan het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). Belfort memoreerde ook kort de overdrachten aan de andere dienstonderdelen van het ministerie. ‘Wij investeren in de diensten. Wij willen geen enkele dienst een stiefmoederlijke behandeling geven.’ De bewindsman haalde ook aan dat er thans meer dan 140 rekruten in training zijn bij KPA. ‘De onderbezetting is heel sterk voelbaar, vandaar dat wij naar manschappen zoeken voor de dienst.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!