Dr. Robbert Bipat opnieuw gekozen als voorzitter SIV

IFDe Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) heeft gisteren op haar jaarlijkse algemene ledenvergadering, zoals dat statutair vereist is, een nieuw hoofdbestuur gekozen. Dr. Robbert Bipat is bij acclamatie, nu voor een tweede termijn, aangesteld om deze religieuze vereniging voor de komende drie jaren te leiden. Hij mag dan ook samen met zijn team, waarvan alle leden uit het vorige bestuur zich herkiesbaar hadden gesteld, aanzitten tot medio april 2016. Geheel volgens de statutaire regels werd de kandidatenlijst op 15 maart, een maand voor de verkiezingsdatum, officieel ingediend bij het daartoe ingestelde hoofdstembureau onder leiding van Shahied Ishaak. Er was op het sluitingsuur slechts één kandidatenlijst ingediend. Het hoofdstembureau moet een goede gang van zaken naar de verkiezingen toe garanderen. Het bureau zou zich op uitstekende wijze van zijn taak hebben gekweten en alle ingediende stukken die bij de lijst horen, op hun juistheid getoetst.
De enige ingediende kandidatenlijst werd goedgekeurd en de installatie van het nieuwe bestuur heeft dan ook conform de statutaire regels gisteren, tijdens de algemene ledenvergadering in de hal van het SIV Cultureel Centrum plaatsgevonden. Het nieuwe SIV-hoofdbestuur bestaat uit de volgende personen: dr. Robbert Bipat (voorzitter) en verder de leden R.I. Hassenmahomed, J.K. Lalmahomed, I.H. Chitanie, M.R. Moennoesing, Ing. Y. Moenne, K. Asraf, M.J. Radjbali, M. Hassankhan, N. Boedhoe en S. Badloe. Op de eerstvolgende hoofdbestuursvergadering zal de functieverdeling plaatsvinden.
Gelijk na zijn installatie heeft de voorzitter de ledenvergadering toegesproken. Hij heeft de grote SIV-familie bedankt voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij heeft gelijk ook gevraagd dat de leden hem en zijn bestuursteam de ruimte bieden om het vele werk aan te pakken. Hij voelt zich zeer vereerd dat de leden zijn herverkiezing hebben bewerkstelligd. Dit is de tweede termijn van Bippat als voorzitter en hij is vast van plan om de Surinaamse Islamitische Vereniging naar nog grotere hoogten te leiden. In verband hiermee heeft hij alle voorgaande besturen bedankt voor hun geweldige inzet. Onder het genot van een hapje en een drankje zijn de leden later tevreden huiswaarts gekeerd.

error: Kopiëren mag niet!