Lokale aandelenverkoop dekt deel investering

Rabin Parmessar (NDP/MC), voorzitter van de commissie van rapporteurs, adviseerde de regering gisteren om een deel van de aandelen van de staatsonderneming ten verkoop aan te bieden aan de gemeenschap, ook voor burgers met een PSA (Personen van Surinaamse Afkomst)-kaart. “Wij kunnen uit deze aandelenverkoop ongeveer 100 miljoen Amerikaanse dollars mobiliseren”, opperde het lid. Met de actieve deelname van Suriname in de grootschalige goudmijnbouwoperaties gaan forse kapitaalsinvesteringen gemoeid. Parmessar legde uit dat voor de Rosebel-uitbreidingsoperatie de staatsonderneming in het eerste jaar US$ 5 miljoen moet inbrengen, in het tweede jaar US$ 67 miljoen en in het derde jaar US$ 74.7 miljoen. In de Surgold-operaties zal de staatsonderneming in het eerste jaar US$ 172.3 miljoen moet ophoesten, in het tweede jaar US$ 56.3 miljoen en in het derde jaar US$ 11.8 miljoen. Parmessar vroeg namens het parlement duidelijk aan de regering hoe dit kapitaal gegenereerd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!