Commissie Lidbonden parkeert JVV – Peto

Het grootste en zwaarste voetbaltoernooi van Suriname start vandaag. In het Franklin Essedstadion wordt een aanvang gemaakt met het 8ste SVB/Integra Port Services/DP World Paramaribo Lidbondentoernooi 2013. Voorheen was dit toernooi opgesplitst in het Rand- en Interdistrictentoernooi. De Commissie Lidbonden heeft de wedstrijd JVV – Peto geparkeerd. De reden is dat Deva Boys een rechtszaak heeft gewonnen tegen de Meerzorg Sportbond (MSB), waardoor bij deze bond de semikampioen JVV nog niet zeker is van deelname. Deva Boys claimt de semikampioen te zijn na het winnen van de rechtszaak, daar ze menen dat Naw Jawaan geroyeerd moet worden. De voorzitter van de MSB, Michel Nathoe, heeft in deze zaak nog geen besluit kunnen nemen. Toen Dagblad Suriname hem gisteren rond 14.30 uur belde, zei hij dat hij met de SVB in bespreking was om te zoeken naar een oplossing. De krant moest hem om 15.00 uur bellen voor het resultaat. Echter nam Nathoe na 15.00 uur de telefoon niet meer op. Rond 15.30 uur zei de voorzitter van de Commissie Lidbonden, Dayasankar Mathoera, telefonisch aan Dagblad Suriname dat er helemaal geen contact geweest is met Nathoe.
Aan deze editie van het Lidbondentoernooi doen 36 ploegen van 18 lidbonden, verdeeld over 5 regio’s mee. Sipaliwini doet al jaren niet meer mee en de Voetbalbond Paramaribo Centraal had dit jaar geen competitie. De officiële opening vindt plaats in het Essedstadion vanaf 16.00 uur. Er zijn toespraken van de organisator Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond en de Commissie Lidbonden, sponsors en SVB-voorzitter Louis Giskus. De aftrap wordt om 16.40 uur verricht. Om 16.45 uur opent Real Abenaston (semikampioen SVCB) het toernooi tegen PVV (kampioen NGVB). Daarna speelt om 18.45 uur de kampioen van de SVCB, De Rest, tegen SV Flora (semikampioen NGVB). Afgelopen jaar werd Caravan kampioen, Papatam semikampioen en Botopasie demikampioen. Al deze drie ploegen promoveerden naar de SVB Eersteklasse en presteren momenteel heel goed.

Het programma van het eerste speelweekend is al bekend. De wedstrijden van de eerste speelronde:
Datum Regio Wedstrijd Tijd Lokatie
Za. 13 april Noord Real Abenaston – PVV 16.30 uur Essedstadion
Za. 13 april Noord De Rest – SV Flora 18.30 uur Essedstadion
Za. 13 april West Nisaan – Flamingo 16.30 uur Saramacca
Za. 13 april West De Ster – Corinthiers 16.30 uur Nickerie
Za. 13 april Zuid All Star 2010 – Paraguay 16.30 uur Domburg
Zo. 14 april Midden Eendracht – Jong Rambaan 13.00 uur E. Blackman
Zo. 14 april Midden Sunny Point – Inter Milan 16.30 uur G. Deulstadion
Zo. 14 april Oost SK Comm. – Jong Sportivo 15.00 uur Commewijne
Zo. 14 april Oost Zoelen – Compleet 17.00 uur Commewijne
Zo. 14 april Oost Tamansarie – OSV 16.30 uur Meerzorg
Zo. 14 april Zuid Paranam – Pijore 16.30 uur Domburg
Zo. 14 april West Real Saramacca – West United 16.30 uur Saramacca
Zo. 14 april West Sidoredjo – SK Wageningen 16.30 uur Nickerie
Di. 16april Midden Jong Jivan Jotie – Flamingo 20.00 uur E. Blackman
Wo.17 apr. Midden FTN – Pehchan 20.00 uur G. Deul

error: Kopiëren mag niet!