Deva Boys wint rechtszaak tegen Meerzorg Sportbond

De ploeg van Deva Boys heeft een kort geding tegen de Meerzorg Sportbond (MSB) gisterochtend gewonnen. De ploeg onder voorzitterschap van Anoep Mohan sleepte de MSB voor de rechter, omdat die een protest tegen een speler van Naw Jawaan ingediend op 2 maart niet naar tevredenheid van Deva Boys zou hebben behandeld. MSB-voorzitter Michel Nathoe zei gisteren aan Dagblad Suriname de uitslag van het kort geding nog niet vernomen te hebben van zijn advocaat. Dat zou in de middaguren gebeuren. ‘Als Deva Boys de zaak gewonnen heeft, wordt deze wedstrijd overgespeeld’, zegt Nathoe voorzichtig. ‘Het zou best wel ook kunnen dat Deva Boys het Lidbondentoernooi speelt’, zegt de MSB-topman.
De exercitie die Deva Boys heeft uitgewerkt na de rechtszaak, is dat Naw Jawaan geroyeerd moet worden uit de lopende competitie, omdat ze 5 wedstrijden achter elkaar met de ongerechtigde Vinodkumar Mahabier zijn uitgekomen. ‘Het competitiereglement van de MSB zegt dat indien een vereniging een keer met een ongerechtigde speler komt opdagen, de wedstrijd wordt overgespeeld en krijgt de in overtreding zijnde vereniging 1punt in mindering. Komt dezelfde vereniging wederom in hetzelfde competitiejaar weer met een ongerechtigde speler uit, dan wordt deze vereniging geroyeerd uit de lopende competitie’, geeft Deva Boys aan. Indien Naw Jawaan geroyeerd wordt, dan komen alle wedstrijden van hen te vervallen. De ranglijst ziet er dan als volgt uit: 1. Tamansarie 10 pt, 2. Deva Boys 9 pt. en 3. JVV 7 punten. Dus niet JVV is dan de semikampioen, maar Deva Boys. Als dit zo mocht zijn, dan zijn er consequenties voor het 8ste Lidbondentoernooi, want zondag al spelen de vertegenwoordigers van de MSB thuis hun wedstrijden.
Deva Boys diende op 2 maart een protest in bij de Meerzorg Sport Bond tegen lidvereniging Naw Jawaan tegen het meespelen van de speler Vinodkumar Mahabier, omdat hij ongerechtigd was. Op 6 maart informeerde Deva Boys wederom per schrijven naar de status van hun protest. Op 8 maart schreef de MSB, Deva Boys aan dat gratie was verleend aan de 1 wedstrijd extra schorsing van Mahabier, zonder opgaf van reden. Dit was reden voor het bestuur van Deva Boys om na de SVB te hebben geconsulteerd een zaak aanhangig te maken tegen MSB, want er is dan volgens voorzitter Mohan van Deva Boys gehandeld op basis van willekeur en favoritisme. Door de kantonrechter is de gratie opgeschort. The Brothers die rechtsreeks was gedegradeerd speelt nu promotie degradatie tegen de nummer 3 van de 2de klasse, aangezien lidvereniging Naw Jawaan rechtsreeks degradeert naar de tweede klasse.

Exercitie van Deva Boys:
Situatie voor het royement:
1. Tamansarie  13 pnt
2. JVV              10 pnt
3. Naw Jawaan  9 pnt
4. Deva Boys     9 pnt
5. Phoenix         3 pnt
6. Bintang Liar  0 pnt
Situatie na het royement van Naw Jawaan:
1. Tamansarie  10 pnt
2. Deva Boys      9 pnt
3. JVV                7 pnt
4. Phoenix          3 pnt
5. Bintang Liar   0 pnt

error: Kopiëren mag niet!