Regering past vennootschapovereenkomst goudmultinationals aan

De regering is akkoord gegaan met enkele door het parlement voorgestelde veranderingen in de vennootschapsovereenkomst. Zo is de bepaling met betrekking tot de controle van de boeken verscherpt. De aanhaling ‘internationale accountants’ in artikel 11.2 zou volgens de bewindsman terecht kunnen duiden op discriminatie van Surinaamse deskundigen. In plaats van internationale deskundigen, wordt in de bepaling opgenomen ‘internationaal erkende accountants’. Ook is beslist dat het percentage van de management fee niet langer bepaald wordt over toegestane kosten, maar over de constante operationele kosten. Om verwarring in de discussies te voorkomen met betrekking tot de naam NV RoS en om een duidelijker onderscheid te maken tussen de twee deals stelde de bewindsman voor om bij de Iamgold-overeenkomst te praten over NV 1 en bij de Surgold-deal over NV 2.

error: Kopiëren mag niet!