Arts wilde Revoplein verminken

De arts Andre de R. heeft dinsdagavond een poging gewaagd om het Plein van Revolutie te Waterkant te verminken. Hij was van plan met een rode spuitbus iets te schrijven op het monument. Voor zijn pech werd hij op heterdaad betrapt door een militair. Deze droeg hem over aan de politie van Keizerstraat. Bij de politie verklaarde De R., die ook aan kunst doet, dat hij een ingeving kreeg van God om tot deze daad over te gaan. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld hangende het onderzoek. De recherche van Centrum wil graag weten of deze arts van Nederlandse komaf meer op zijn kerfstok heeft. De arts komt uit een kunstenaarsfamilie.
Monumenten zijn vaker het doelwit van vandalen. Enkele bekende gevallen uit het recente verleden zijn de opschriften op het standbeeld van Johan Adolf Pengel en de besmeuring met verf van het Baba en Mai-monument.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!