Politie Nickerie brengt SRD 250.000 binnen in eerste kwartaal

De politie van Nickerie doet heel goede ‘zaken’ in het westen. Onder leiding van de gewestelijk politiecommandant (gpk), hoofdinspecteur Stanley Benschop, is voor het eerste kwartaal van 2013 al SRD 252.900 en nog een US$ 14.500 binnengebracht voor de staatskas. De bedragen bestaan voornamelijk uit boetes die zijn uitgedeeld aan overtredingen in het verkeer, inzake vuurwapenbezit en op economisch gebied. Dit gaf Benschop mee op de wekelijkse persmeeting. Aan verkeersboetes is alleen geïnd een bedrag van SRD 155.790. Verder is aan vuurwapenovertredingen een bedrag van SRD 45.054 gehaald en aan economische delicten SRD 62.000 en US$ 14.500. Benschop zegt dat er een trend waar te nemen is dat er minder overtredingen worden gemaakt, dus minder boetes worden geïnd. ‘De mensen voelen de boetes nu wel in hun zak en leren hun lessen langzamerhand.’
In het eerste kwartaal zijn ook 100 rijbewijzen ingevorderd door de politie. Hiervan waren 18 voor rijden boven de maximale snelheid van 50km/u, 60 voor rijden onder invloed van teveel alcohol en 22 voor het veroorzaken van aanrijdingen met zware lichamelijke letsels door schuld.
In het eerste kwartaal zijn er 548 aangiftes gedaan. Hiervan waren 200 voor diefstallen en gekwalificeerde diefstallen (dieren, kleding, spullen in huis). Er waren 37 gevallen van inbraken, waarvan het leeuwendeel in Nieuw Nickerie. Er zijn 98 personen in verzekering gesteld, waarvan 3 vrouwen. De politie van het gewest Nickerie maakte 151 dossiers op, die gestuurd zijn naar het Openbaar Ministerie. Hiervan zijn 101 strafdossiers en 50 aanrijdingdossiers.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!