Luchtdrukgranaat aangetroffen op woonerf

Een tienjarige jongen moet maandagmiddag een luchtdrukgranaat hebben aangetroffen op zijn erf aan de Willemshooplaan in het politieressort Uitvlugt. De jongen bracht het projectiel het huis binnen om het aan zijn ouders te tonen. Die gaven hem te kennen om het projectiel weer naar buiten te brengen. De politie werd in kennis gesteld van het geval. Vervolgens schakelde de politie de Bomsquad in. Na onderzoek kwam vast te staan dat de veiligheidspin van de granaat verwijderd was, hetgeen betekende dat het projectiel elk moment zou kunnen exploderen. De Bomsquad, onder leiding van een officier van het Nationaal Leger, verplaatste de granaat naar een weiland aan de achterzijde van de woning, alwaar die gecontroleerd tot ontploffing is gebracht. De recherche van het politiebureau Nieuwe Haven is belast met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!