Surinaams tennisteam goed begonnen op ITF-toernooi Barbados

Het Surinaams tennisteam dat momenteel meedoet aan het ITF-tennistoernooi op Barbados, presteert goed. In de U-18 klasse hebben Yigal Bergen en Bonni Manstra hun openingswedstrijden in de jacht op de main draw gewonnen. Het mag gezegd worden dat onder leiding van coach John Goede, de spelers totaal deel waren van de strijd in beide wedstrijden. De verloren partij van Yigal en Bonni kende een goede performance en het geven van alle energie om toch nog het maximale te halen in het sterk bezette toernooi. Dit geeft goede hoop voor onze jongens en in het bijzonder voor de trainingen direct na dit toernooi.
De U-14-groep startte erg sterk en heeft op 3 spelers een zware wissel getrokken. Yagil Elias, Shivar Ramkalup en Quinten Bang A Foe hebben op eerste Paasdag 3 wedstrijden moeten spelen op de banen van de Barbados Yacht Club. Bang A Foe en Ramkalup hadden beiden een 3 setter nodig om de winst binnen te halen. Joshio Loor en Yagil Elias waren op zondag zonder verliespunten. Ze konden sterk eindigen en een plek in de main draw verzilveren. Mariah deed het bijzonder goed in de individuele rally’s tegen Elana Blackwood en was zeker in staat de krachtige ground strokes te pareren. Zelfs de sterke service van de Barbadiaanse werd regelmatig door Mariah geneutraliseerd. Blackwood won maar moet in de halve finale, door de loting, weer tegen Mariah. Anouk Ma-Ajong deed het goed en won overtuigend van de tegenstanders. Ze ontmoet in de halve finale de nummer 1 van T&T, Emma Davis. Ook hier zal Anouk het stabiele spel moeten voortzetten en daardoor een finaleplaats bemachtigen.
 

error: Kopiëren mag niet!