Penitentiaire ambtenaren voeren prikactie

Penitentiaire ambtenaren (pa) hebben gisteren voor een dag het werk neergelegd. De prikactie was uitgevoerd om ongenoegen tot uiting te brengen over de gang van zaken binnen het korps en de dienst Delinquentenzorg. Zo vertikt de leiding van Justitie en Politie het om met de vertegenwoordiging, het Moederbondsbestuur, te praten over het terugdraaien van de ongewone mutatie van een groot aantal korpsleden. Daarnaast zijn de penitentiaire ambtenaren recent ook geconfronteerd met een nieuw rooster dat in strijd zou zijn met de korpshandleiding. Ook heeft er geen uitbetaling plaatsgevonden van de overuren aan de korpsofficieren. Ambtenaren van de ochtend-, de middag- en de avonddienst lieten gisteren verstek gaan en bleven weg van het werk. De pa’s hadden zich verzameld op het terrein van het Moederbondsgebouw. De werkzaamheden zijn vanmorgen hervat.

error: Kopiëren mag niet!