Regering en NVB kunnen buschauffeurs controleren met GPS

Het telecommunicatiebedrijf Digicel heeft vrijwel in alle NVB-bussen van Paramaribo ingaande 03 april een GPS-systeem bevestigd in opdracht van het kabinet van de vicepresident. Het ligt in de bedoeling dat nu de NVB-bussen gevestigd in onder meer de districten Commewijne en Marowijne worden voorzien. Kenneth Themen van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) vind het GPS-project prijzenswaardig, omdat zowel bushouders (OBS), de regering als NVB in de nabije toekomst via een monitor kunnen controleren als buschauffeurs zich houden aan de maximale snelheid en het bustraject.
“Als mocht blijken dat bushouders/buschauffeurs zich niet houden aan de eisen, kan dan bijvoorbeeld hun vergunning worden opgeschort.” Hoewel Themen opkomt voor de rechten van bushouders, vind hij het van niet te onderschatten waarde om het belang van passagiers voorop te stellen. Immers, zonder passagiers hebben bushouders geen werk. “Ik heb de bushouders vroegtijdig gewezen op het belang van het project en ondersteuning gevraagd bij de uitvoering.”
De GPS-systeem kost ongeveer SRD 500 per bus en wordt bekostigd door de overheid. De GPS-systemen worden dichtbij de buschauffeurs geplaatst. Themen wist Dagblad Suriname te vertellen dat wanneer alle bussen van NVB zijn voorzien, ook de particuliere lijnbussen zullen worden voorzien van een GPS. Het is niet duidelijk of de overheid hierbij ook zal zorgen voor de financiering.

error: Kopiëren mag niet!