Hoofdpiloot Elroy Harms: ‘Vlucht DAE was niet in gevaar’

De teruggekeerde vlucht van de Dutch Antilles Express (DAE) had te maken met een probleem met de airconditioning van de cabine. Doordat een klep die de airco reguleert niet goed openging, was de koeling in de cabine niet optimaal. Er was geen enkel gevaar voor de vlucht, de passagiers en het cabinepersoneel. Dit vertelt hoofdpiloot van de betreffende vlucht met de Fokker 100, Elroy Harms. ‘De problemen waren comfortabel van aard.’
‘Het goedgetrainde cabinepersoneel pakte zaken professioneel aan. Ze hebben de walf handmatig opengemaakt om de lucht in het vliegtuig te laten circuleren. Maar doordat het extreem warm is in Suriname, ongeveer 35 graden, voelden de passagiers zich toch niet zo comfortabel. Enkele werden ook onwel door de hitte in de kist, maar het personeel ving dit professioneel aan. Ze werden water toegediend, maar kregen ook uitleg over de situatie’, vertelt hoofdpiloot Harms.
Toen de kist veilig teruglandde op Zanderij, hebben de aanwezige autoriteiten alles professioneel aangepakt. Harms maakt complimenten hiervoor aan het adres van de Surinaamse autoriteiten, waaronder Casas, de Brandweer en het Luchthavenpersoneel. Nadat het probleem was opgelost, werd de vlucht alsnog uitgevoerd. ‘Op geen enkele moment was de veiligheid van de passagiers en vlucht in gevaar’, verduidelijkt Harms. (bron: Curacao Chronicle)

error: Kopiëren mag niet!