Duitse Instituut doneert SRD 8000 aan RR-Para Zuid

De Ressortraad van Para Zuid (RR-Para Zuid) heeft SRD 8000 gedoneerd gekregen ten behoeve van het uitvoeren van voorlichtingsprogramma’s in het zuidelijk deel van dit district. Deze geste is gedaan door een instituut voor sociale projecten in Duitsland. Jos Wolfgang, oud-voorzitter van het instituut, overhandigde het bedrag aan de voorzitter van de Ressortraad Zuid, Theodorus Jubithana.
De voorzitter geeft aan dat het geld aangewend zal worden aan voorlichting in drugs- en alcoholmisbruik voor de gemeenschap en trainingen voor de raadsleden. Dit besluit is genomen op basis van waarnemingen. Het is gebleken dat alcohol- en drugsmisbruik hoogtij viert bij de gemeenschap in zijn ressort. ‘Het ligt in de bedoeling dat het Bureau Alcohol en Drugs (BAD) voorlichting komt geven aan voornamelijk de hangjongeren in het ressort. Ongeveer SRD 2000 zal besteed worden aan computerlessen voor de ressortraadsleden’, zegt Jubithana.
Het instituut heeft eerder geld geschonken voor soortgelijke projecten aan RR Para Zuid. Met deze middelen is er onder andere een voorlichtingsavond georganiseerd over dementie. Deze voorlichtingssessie was druk bezocht en is goed overgekomen bij de gemeenschap. Op basis hiervan heeft het instituut gemeend om meerdere voorlichtingsprojecten van RR-Para Zuid te financieren. De voorlichtingsbijeenkomsten van BAD zijn gepland voor eind mei.

error: Kopiëren mag niet!