Getuigen gehoord in zedenmisdrijfzaak

Een 72-jarige Nederlander moest zich voor de rechter verantwoorden wegens een zedendelict. Hij wordt ervan verdacht een meisje van 8 jaar en een jongen van 7 jaar seksueel te hebben misbruikt. De verdachte is de stiefvader van de kinderen. Op de zitting werden de gynaecoloog, de kinderen en nog een getuige gehoord. Volgens de bevindingen van de arts is er wel sprake van ontucht. De arts verklaarde dat bij de jongen niet gepenetreerd is met een geslachtdeel; het lijkt meer met een voorwerp dan wel met een vinger. Volgens verklaring van de jongen, die hij bij de politie en op de zitting heeft afgelegd, is de vermoedelijke pedofiel met zijn duim in zijn anus geweest. Bij het meisje heeft de arts wel afscheidingen waargenomen die normaal niet voorkomen bij kinderen. Hier merkte de arts op dat er een voorwerp is gestopt in haar geslachtdeel.
Tegen de verdachte heeft het Openbaar Ministerie 10 jaar met aftrek geëist. De verdachte verklaarde op de zitting dat hij doof is. In een gesprek met Dagblad Suriname verkondigt de moeder van de kinderen dat zij zelfverzekerd is dat de verdachte niets met haar kinderen heeft gedaan. De kinderen zijn momenteel opgebracht in een kindertehuis. Zij gaat ervan uit dat de kinderen een grote leugen hebben verzonnen tegen haar geliefde. Waarom, weet ze niet. Haar kinderen waren nog heel klein, de jongen was 8 maanden oud en dat meisje iets meer dan een jaar, toen zij een relatie met de verdachte aanging. Op de volgende zitting komen de vervolging en de advocaten aan de beurt om nader hun requisitoir en pleidooi te houden. De verdachte pedofiel blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!