Oom takelt minderjarige neefjes af met riem

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEen oom heeft zijn twee neefjes in Nickerie zwaar mishandeld op 1 april. De man takelde de twee minderjarigen zodanig af met een riem, dat ze aanzienlijke letsels hebben opgelopen op hun rug en handen. Volgens de oom waren de jongens ongehoorzaam. Buren belden de politie omtrent dit geval en die rekende de oom meteen in. De gewestelijk politiecommandant (gpk) van Nickerie, hoofdinspecteur Stanley Benschop, kan zich niet voorstellen dat een volwassen persoon twee minderjarigen op wie hij moest letten, zo aftakelt. ‘Het baart de politie wel zorgen. Deze handeling is buitenproportioneel’, zegt Benschop.
De gpk geeft aan dat de jongens pientere leerlingen zijn op school en een dergelijk behandeling niet verdienen. De jongens zijn 11 en 12 jaar en wonen sinds het overlijden van hun moeder, bij hun oma aan de Soekhramsingstraat. Op de bewuste dag was de grootmoeder naar de stad, waardoor de oom op de kinderen moest letten. In de middaguren zijn de jongens zonder toestemming van de oom gaan voetballen, terwijl ze plantjes nat moesten maken. De oom vond dit niet leuk, werd boos en mishandelde de jongens met zijn riem. Benschop vindt dat de oom moet weten dat kinderen op zo’n leeftijd ongehoorzaam zullen zijn. ‘Je moet weten hoe je met ze om moet gaan’, zegt de hoofdinspecteur. ‘Ik ben blij dat de gemeenschap alert heeft gereageerd en de politie meteen heeft gemeld van dit afschuwelijk voorval. Anders had de politie het ook niet geweten. Als de burger zo participeert, kan de politie veel meer doen’, zegt de gpk.
Er was ook een ander geval van huiselijk geweld te noteren afgelopen weekend in het gewest Nickerie. Een man te Apoera kreeg mot met zijn vrouw en takelde haar af met een stuk hout. ‘Ook deze man is in verzekering gesteld’, zegt Benschop.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!