SPBA-rijstboeren: ‘Assembleeleden doen niets voor ons’

‘Op Rachied Doekhie en Lekram Soerdjan na doet geen van de assembleeleden van Nickerie iets voor de rijstboeren in Nickerie’, zegt voorzitter Harrynandan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA). ‘En juist degenen die niets voor ons doen, wonen in de polders tussen de rijstboeren en zien hun problemen van nabij’, vervolgt Oemraw. ‘Alleen Doekhie en Soerdjan bespreken de situatie van de boeren in het parlement en reageren op brieven die wij schrijven. De andere parlementariërs van Nickerie niet.’ De SPBA-voorman vindt het jammer dat de meeste Nickeriaanse assembleeleden het laten afweten als de boerenorganisatie een beroep op hen doet. ‘Het probleem met betrekking tot de opkoopprijs kan verholpen worden als de overheid haast maakt met de instelling van het Productschap Rijst, dat de marketing ter hand moet nemen. De hulp van het parlement zal nodig zijn om dit mechanisme zo snel mogelijk in werking te doen treden.’
De padieboeren zitten momenteel in de oogsttijd. ‘De opkoopprijs kelderde van SRD 78 bij het begin van de oogst naar SRD 72,50.’ ‘De daling werd eigendunkelijk doorgevoerd door de opkopers zelf’, zegt Oemraw. ‘Te hopen valt dat de opkoopprijs niet verder daalt.’ De inzaai voor het volgende seizoen begint op 1 mei.

error: Kopiëren mag niet!