Bewoners Suikerrietweg Militairproject Commewijne ontberen al 5 jaren elektriciteit

Meer dan 10 gezinnen aan de Suikerietweg achter het Militairproject in Commewijne ontberen zeker 5 jaren elektriciteit. Deze gezinnen die eerder hebben gewoond te Richelieu, moesten vanwege grondperikelen te Richelieu het veld ruimen. De Staat compenseerde de gezinnen met een stuk perceel, echter zonder de nodige nutsvoorzieningen. Slecht begaanbare wegen en het ontbreken van water en elektriciteit maken het leven voor deze gezinnen heel erg moeilijk. Na jaren achter het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen te hebben aangehold, hebben de mensen eindelijk kunnen beschikken over water. Het ministerie van Openbare Werken heeft de wegen voor een klein deel begaanbaar kunnen maken, echter doen de gezinnen het nog steeds zonder een EBS-aansluiting. De in wanhoop verkerende gezinnen ‘smeken de minister van Natuurlijke Hulpbronnen voor de zoveelste keer om elektriciteitsvoorzieningen’.
Hoewel de minister van NH, Jim Hok, persoonlijk een bezoek heeft gebracht aan de gezinnen, zijn acties vanuit het ministerie uitgebleven. ‘We zijn de wanhoop nabij. We zijn al moe, we wachten al bijna 5 jaren en de minister heeft ons 2 jaren terug nog beloofd dat we voor kerst zouden beschikken over stroom, maar dat is toch niet gebeurd. Het is heel moeilijk voor ook de schoolgaande kinderen. Mijn kinderen moeten zes uur in de ochtend opstaan om naar school te gaan en tegen deze tijd is het nog heel erg donker. Mijn jongste gaat vlak hier naar school maar de rest zit helemaal op Mariënburg. Het is heel zwaar voor mij’, aldus de noodkreet van een buurtbewoonster.
Een andere buurtgenoot die 5 kinderen heeft, zegt dat de minister zich een beeld kan vormen ‘wanneer hij de hele dag en de hele avond zonder stroom doorbrengt’. ‘Dan ziet de minster pas wat het is om zonder stroom te blijven. Zoveel mensen komen en gaan. We hebben hier parlementariërs op bezoek gehad en we hebben zelf de minister op bezoek gehad, maar uiteindelijk zie je toch niets gebeuren. Mijn kinderen moeten allemaal naar de stad op school. Ik kan hun kleren niet eens strijken.’
De bewoners hebben aan VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing gevraagd om voor hen te bemiddelen bij de minister. Ook NDP-parlementariër Jenny Warsodikromo heeft een bezoek gebracht aan de buurt. Girjasing vraagt zich af waarom het zo lang duurt om stroom aan te sluiten, omdat het gebied rondom de Suikerrietweg wel beschikt over aansluitingen.

error: Kopiëren mag niet!