Goud en zilver voor Suriname op Hinkstapspringen Carifta Games

Dave Pika en Miquel van Assen (foto: SAB)
Dave Pika en Miquel van Assen (foto: SAB)
Terwijl de zwemmers op de Carifta Swimming Games in Jamaica veel medailles halen, hebben de Surinaamse atleten tijdens de Carifta Athletics Games op Bahamas ook een topprestatie neergezet. De atleten Miquel van Assen en Dave Pika hebben op het onderdeel Hinkstapspringen in de categorie Jongens U-17, respektievelijk goud en zilver gewonnen. De afstand van Van Assen was 15.19m en van Pika was 14.59m. Van Assen vestigde met deze sprong tevens een nieuw Carifta record. Het vorig record was 15.03m, gevestigd in 1980 door Lyndon Sands van de Bahamas. Het bestuur is heel trots op deze atleten en feliciteren hun, de trainer Lazaron Calderon Munder, de club a.v. Marwina en de gehele atletiekgemeenschap en in het bijzonder Suriname met dit subliem resultaat.

error: Kopiëren mag niet!