Carifesta XI subcommissie Marowijne in functie

P1020891Carifesta XI zal aangewend worden om de kunst- en cultuurbranche in Marowijne te versterken. Dit is de toon die wordt aangegeven door de Carifesta XI subcommissie die op dinsdag 26 maart 2013 werd geïnstalleerd onder leiding van districtscommissaris (DC) Theo Sondrejoe. Carifesta XI zal daarom ook een voorproefje worden van het ‘Moengo Festival of Music’ dat van 20 tot en met 22 september 2013 in Moengo wordt georganiseerd en een verdere bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het voormalige Bauxietstadje. In de Carifesta XI subcommissie Marowijne hebben onder meer zitting de gerenommeerde kunstenaars Marcel Pinas en Gerrit Barron en vertegenwoordigers van de plaatselijke Marron, Javaanse en Inheemse gemeenschappen. Carifesta XI directielid Humphrey Hasrat, tevens secretaris van het Host Country Management Comité (HCMC), die de installatie verrichtte benadrukte dat Carifesta XI niet slechts een toevallig cultureel feestje wordt, maar vooral het startpunt zal zijn voor de verdere ontwikkeling van de kunst en cultuur in geheel Suriname. “Vanuit het thema ‘Culture for Development’ zal Carifesta XI iets tastbaars achterlaten, waaronder organisatievermogen, samenwerkingsverbanden, capaciteitsversterking en faciliteiten. Om de Surinaamse kunst en cultuurbranche naar een hoger niveau te tillen, evenals de toerismesector zullen er trainingen worden verzorgd, waardoor meer mensen er blijvend hun brood mee kunnen verdienen, aldus Hasrat, die in Moengo is geboren.

error: Kopiëren mag niet!