Huize Betheljada en SOGK krijgen samen SRD 80.000

FrontfotoFernandes Bakkerij heeft gisteren haar belofte, om een deel van de opbrengsten uit de kerstbrodenverkoop aan een sociaal doel te schenken, ingelost. De Stichting Ontspanningsoord Gehandicapte Kinderen (SOGK) en Huize Betheljada hebben respectievelijk een cheque ter waarde van SRD 25.000 en SRD 55.000 in ontvangst mogen nemen.
Roël Anijs, penningmeester van SOGK, zegt dat deze gift een ondersteuning betekent voor het vele werk dat de SOGK doet. SOGK zet zich in voor zorg en sport voor personen met een lichamelijke en verstandelijke en/of geestelijke beperking. Volgens Anijs zal het bedrag gebruikt worden voor renovatie van het SOGK-gebouw en aanschaf van nieuwe apparaten voor de sport. De penningmeester zegt dat de SOGK net als zoveel andere organisaties te kampen heeft met een zwakke financiële positie. Met donaties en fundraising probeert de stichting het hoofd boven water te houden. Daarnaast zijn enkele SOGK-personeelsleden op de betaalrol van de overheid. Huize Beteljada zal de gift gebruiken voor de aanschaf van vier speciale rolstoelen. Deze kosten al gauw drie tot vierduizend euro per stuk.
‘We zijn ertoe in staat om te geven en om te delen en daarom is het dat wij het met enorm veel plezier doen. De twee organisaties kunnen het geld heel goed gebruiken’, zei directeur Jules Fernandes van Fernandes Group aan Dagblad Suriname. ‘Ik heb heel veel respect voor de mensen die hun vrije tijd in deze organisaties steken. Wij zijn blij dat wij financieel kunnen ondersteunen.’
Directeur Kurt van Essen geeft aan dat zijn bedrijf niet uit het niets komt met een donatie om naam te maken. “Wij concentreren ons vooral op jongeren en behoeftigen in de samenleving. Dagelijks voorzien wij veertig sociale instellingen gratis van brood.”
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!