Verhoogde alertheid bij uitbraak Shigella en Influenza

Er hebben zich tot gisteren geen nieuwe gevallen voorgedaan van Shigella en Influenza in het goudzoekersgebied van Maripasula bij de grens met Frans-Guyana. De 20 personen die zijn opgenomen, worden nog steeds gehospitaliseerd, terwijl een slachtoffer al het leven gelaten heeft. Dit zegt onderdirecteur Wim Bakker van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan Dagblad Suriname. De arts waarschuwt ervoor dat niet alleen in het binnenland, maar ook in de stad men extra alert moet zijn. Shigella is gemakkelijk  over te dragen als men zich niet aan de gezondheids- en milieuvoorschriften houdt.
De Shiguella verspreidt zich snel bij personen die dichtbij elkaar wonen en in een omgeving waar het ontbreekt aan goed sanitair. Het BOG heeft inmiddels een oproep gedaan aan gezondheidswerkers om gevallen van ernstige diarree, vooral bij mensen uit de goudzoekersgebieden door te geven aan de afdeling Epidemiologie. Mensen die weet hebben van eventuele sterfgevallen ten gevolge van diarree of ademhalingsproblemen kunnen ook bellen. Ook personen uit deze risicogebieden, toeristen, piloten worden gevraagd om ziektegevallen door te geven aan het BOG.

error: Kopiëren mag niet!