Nieuw Front wenst uitleg regering over grondaankopen

Nieuw-FrontDe Nieuw Front (NF)-fractie wil uitleg van de regering over de grondaankopen van de afgelopen periode. Hiervoor heeft ze een interpellatievoorstel ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). De leden die dit voorstel ondersteunen zijn Guno Castelen, Asiskumar Gajadien, Mahinder Rathipal, Mahinder Jogie, Patrick Kensenhuis en Ganeshkoemar Kandhai. Volgens het NF heeft deze regering beloofd in haar regeringsverklaring een transparant grondbeleid te zullen voeren. Echter heeft dit beleid op alle fronten gefaald en het wordt steeds slechter. ‘De recente grondaankopen door de regering rieken naar corruptie en nepotisme. De regering koopt zelf grond voor enorme bedragen op, terwijl aan politieke loyalisten enorme lappen grond uitgegeven worden voor speculaties’, zegt het NF in een verklaring. NF vindt dat uitgegeven domeingrond ook middels compensatie terug kan vloeien in de boezem van de Staat, “in het bijzonder voor algemeen belang”. ‘De regering kan in algemeen belang grond naasten of naderen.’

error: Kopiëren mag niet!