Finaleronde PL-dammen start op 2 april

2 Finaleronde PLDe Surinaamse Dambond (SDB) zal op dinsdag 2 april een aanvang maken met de finaleronde van het Persoonlijk Landskampioenschap Dammen 2013. Dit jaar zal er niet in De Olifant gespeeld worden, maar in De Mantel aan de Verlengde Keizerstraat. Acht dammers uit de halve finale en de top 4 van vorig jaar zullen strijden om de titel van Nationaal Damkampioen van Suriname. De top 4 wordt uitgemaakt door titelverdediger Guno Burleson, John Sadiek, Derryl Bohr en Johannes Alfaisi. Uit de halve finale zijn doorgestroomd de gebroeders Arief en Niaaz Salarbaks (jeugdkampioen), John Schmeltz, William Orie, Mahinder Jaggoe, Rinaldo Kemnaad en Dheeradjdutt Somai.
Opvallend is de grote vertegenwoordiging van de damvereniging Randjiet Boys. Uit de 12 zijn 5 van de club van het Doekhieproject, te weten Schmeltz, de gebroeders Salarbak, Orie en Jaggoe. Wat verder ook opvalt is dat dit jaar geen enkele damcrack, de zogenaamde topveteranen, de finaleronde bereikt hebben. Cracks als Waldi Anches, Harley Overman, Hugo Kemp en Ramon Norden haalden de laatste tijd steeds de finaleronde. Maar dit jaar strandden ze in de halve finale. De speeldagen zijn  2, 3, 4, 8, 9, 10, 12, 15, 16, 18 en 19 april.
 

error: Kopiëren mag niet!