Bond en directie Iamgold nog bij Bemiddelingsraad

Er worden nog diepgaande gesprekken gevoerd  tussen het bestuur van de Rosebel Gold Mines Werknemersorganisatie (RGWO) en de directie van Iamgold bij de Bemiddelingsraad (BR). Dit verneemt Dagblad Suriname uit een betrouwbare bron. Dagblad Suriname verneemt dat partijen voor de raad on speaking terms zijn. De gang naar de BR bleek noodzakelijk, daar bond en directie geen overeenstemming konden bereiken over de 12-urige werkdag. Het opheffen van deze regeling is een principiële eis van de werknemersorganisatie. De stroeve onderhandelingen van twee weken terug eindigden in een staking, die inmiddels is opgeheven. Er is voor beide partijen een persstilte afgekondigd door de raad. Sinds de aanvang van de werkzaamheden van deze multinationals in Suriname is dit het zoveelste conflict tussen de directie en de bond eventueel gepaard gaande met werkneerleggingen.
 

error: Kopiëren mag niet!