Frank Cameron: ‘We waren 35 jaar lang verbonden aan elkaar’

‘Heel dynamisch, bijzonder, ondernemend, inspirerend. Hij wist waarvoor hij ging.’ Zo typeert Frank Cameron, voorzitter van de Stichting ter Bevordering van de Kunst en Cultuur in Suriname, de op zondagavond overleden Radio 10-directeur Werner Duttenhofer. Deze stichting, waarvan Duttenhofer de penningmeester was, is de organisator van de Suripop-festivals in Suriname. ‘We zijn sinds de oprichting van de stichting 35 jaar geleden met elkaar verbonden geweest. Eerlijkheid, openheid en samen zoeken naar oplossingen heeft gemaakt dat we in die 35 jaren nooit in de clinch zijn geraakt’, vertelt Cameron.
Cameron vertelt dat toen hij uit Nederland terugkeerde 35 jaar geleden, hij samen met enkele personen, waaronder Duttenhofer en Henk van Vliet, het initiatief nam om de stichting op te richten. ‘De oprichters waren allemaal mensen die van muziek hielden, elkaar begrepen, maar bovenal gratis het werk deden.’ Een van de hoogtepunten met Duttenhofer in de Suripop-gala’s was het show van vorig jaar met dirigent Etienne Stadwijk. Volgens Cameron was dit de duurste en beste Suripop-verkiezing ooit. ‘Het was een heel duur project. Ik zei aan Werner, als je kwaliteit wil, gaat dat geld kosten. Op een gegeven moment kwamen we geld tekort op onze begroting. Ik werd door Werner gebeld hierover. Maar in samenspraak besloten we om dit project door te zetten. Werner zou me later terugbellen. En ja, hij belde me ook. Het goede nieuws van hem was dat het tekort van US$ 5.000 gedekt zou worden door Staatsolie’, vertelt Cameron.
Nu de post van penningmeester vacant is, zal die volgens Cameron niet zomaar door iemand bemand worden. ‘We gaan nog erover nadenken hoe die in te vullen.’ Cameron vertelt dat Werner geenszins wilde dat de huidige samenstelling van het stichtingsbestuur moest veranderen. ‘Ik wilde na de laatste Suripop bedanken, maar Werner wilde er niets van horen.’
‘Het bericht van het overlijden van Duttenhofer is als een schok overgekomen. Niemand had het verwacht’, zegt Sky Radio&Tv-directeur en tevens VRTS-secretaris Anwar Lallmahomed. ‘Ik had vaker contact met hem en daar onze algemene ledenvergadering (alv) in aantocht was, werd het contact hiermee frequenter. Vrijdag heb ik hem nog gesproken over het inlassen van een extra bestuursvergadering voor aanstaande woensdag om de alv voor te bereiden. Het is voor mij een geweldige schok.’ Volgens Lallmahomed had Duttenhofer zich de afgelopen dagen ook intensief beziggehouden met de kwestie Sasur. ‘Hij had de vorige week nog een comparitie en daarover hadden wij ook nog een goede afstemming met elkaar.’ Volgens de VRTS-secretaris heeft het VRTS-bestuur een spoedonderhoud gehad, waarbij is besloten om de alv met tenminste een maand te verzetten. De Sky Radio&Tv-directeur zegt Duttenhofer al heel lang te kennen. Duttenhofer was toen werkzaam bij TR Advertising. Maar hij heeft zich continu ontwikkeld. Suriname verliest een zeer kundige en gedreven radioheld.
Dutenhofer werd zondag onwel in het verkeer, toen hij onderweg was naar een feest van een collega. Hij werd met spoed gebracht naar een ziekenhuis alwaar hij kwam te overlijden.
 

error: Kopiëren mag niet!