Agro-foodprogramma in opmars

Het CBI (Centrum voor de bevordering van import uit ontwikkelingslanden) heeft samen met het SBF (Suriname Business Forum) en andere stakeholders, waaronder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een programma ontwikkeld om Surinaamse tuinbouwbedrijven te helpen om zich voor te bereiden op de export naar de Europese en regionale markten.
Het doel van het programma is het klaarstomen van Surinaamse tuinbouwbedrijven voor de export. Dit zal bereikt worden door het trainen van lokale deskundigen (agro-mentoren), die daarna ingezet zullen worden om de bedrijven/boeren te coachen in de subsector ‘groenten en fruit’.
Inmiddels zijn de kick-off van dit Agro-foodprogramma en ook modules 1, 2 en 3 van het mentoren trainingsprogramma succesvol afgerond. Tijdens de eerste drie modules hebben is andermaal ervaren dat het gaat om een gemotiveerde groep van mentoren die de agrarische bedrijven met maximale inzet en enthousiasme willen begeleiden/ coachen om aan de eisen van de exportmarkt (EU & Caricom) te voldoen.
De mentoren hebben allen reeds de nodige expertise en zullen tijdens de resterende 3 modules verdere kennis kunnen opdoen, zodat zij straks optimaal van dienst kunnen zijn in het export coachingstraject.
Voor registratie en deelname kunnen belangstellenden in contact treden met mw. mr. Gaytrie Biharie via het telefoonnummer 471521 of e-mail [email protected],

error: Kopiëren mag niet!