Alibux niet-residerend ambassadeur in Turkije

Errol Alibux wordt beëdigd door president Bouterse
Errol Alibux wordt beëdigd door president Bouterse
Errol Alibux werd gisteren in het Hoekhuis aan de Waterkant beëdigd als niet-residerend buitengewoon gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in Turkije. Alibux is een van de adviseurs van president Desi Bouterse. Onlangs heeft vicepresident Robert Ameerali verschillende samenwerkingsovereenkomsten getekend met de regering van Turkije. Bouterse acht het nodig een directe vertegenwoordiger te hebben om aan die overeenkomsten gestalte te geven. Van 1967 tot 1973 studeerde Alibux in Rotterdam sociologie aan de Erasmus Universiteit. Hierna was hij werkzaam bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting als hoofd van de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg. Alibux is lid geweest van de progressieve Volkspartij van Ruben Lie Pauw Sam. Door meningsverschillen verliet hij deze partij en in 1973 richtte hij de Progressieve Arbeiders- en Landbouwers Unie (Palu) op.
In 1980 werd Alibux op verzoek van Desi Bouterse minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Op 28 februari 1983 werd Alibux premier van Suriname en minister van Buitenlandse Zaken, posten die al die tijd vacant waren geweest. Toen de Nationale Democratische Partij (NDP) in 1996 bij de verkiezingen 16 zetels haalde, werd Alibux de minister van Natuurlijke Hulpbronnen onder president Jules Wijdenbosch. In december 1999 trad Tjandrikapersad Gobardhan (BVD) af als minister van Financiën, waarna Alibux die post erbij kreeg. Bij de verkiezing van Desi Bouterse tot president van de republiek Suriname in 2010, werd Alibux in 2011 aangesteld als raadsadviseur voor buitenlandse politiek en ontwikkeling in de internationale rechtsorde.

error: Kopiëren mag niet!