Post Utrecht heet voortaan Lokono Shikuabana

1 Post Utrecht heet voortaan Lokono ShikuabanaHet Inheems dorp Post Utrecht heet vanaf vrijdag officieel Lokono Shikuabana. De naamswijziging vond plaats tijdens de plechtigheden rond de benoeming van een nieuwe kapitein met twee basja’s. De nieuwe kapitein is de heer Marieus en de basja’s zijn Sabajo en Sinandan. Post Utrecht is een Inheems dorp dat ongeveer twee kilometer verwijderd ligt van Wageningen aan de linkeroever van de Nickerierivier. De bewoners Lokono Shikuabana zullen na zoveel jaren gewacht te hebben nu voorzien zijn van schoon drinkwater. Vrijdag is het ressort Wageningen het startsein gegeven van een boring ten behoeve van de watervoorziening voor de vele huishoudens. Het werk wordt uitgevoerd door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM).

error: Kopiëren mag niet!