De Verrekijker …..Wilfred H. Molly Goede veerkracht nodig!

De recente activiteiten van de NPS in twee met name genoemde districten is met de verkiezingen van mei 2015 in zicht, zeer goed overgekomen bij de samenleving. De zeer noodzakelijke, dringende intelligente veerkracht, is hard nodig om de positie van weleer opnieuw te veroveren. Door het ruim aanwezige kader en het eveneens in ruime mate aanwezige intellect is het aannemelijk dat het huiswerk m.b.t. de teleurstellende verkiezingsuitslag van de vorige verkiezing reeds gemaakt is en lering daaruit is getrokken.
Zoals onder meer reeds gesteld door de congresvoorzitter zal alleen door de gelederen te sluiten en de handen uit de mouwen te steken het doel bereikt kunnen worden. Er is een enorme veerkracht die ook daadwerkelijk getoond moet worden, zowel in de praktijk en zeker ook in het veld. Opstaan, moedig en verstandig te werk gaan, dat is de juiste handelwijze. De nieuwe, moderne werkwijze eist dan ook veel daadkracht, ijver en vlijt wil men hierin slagen.
De vele verworvenheden vanaf haar prille bestaan met en zonder de betrouwbare partners zijn niet alleen een duidelijk bewijs van het kunnen van deze partij, het dient vooral ook een stimulans te zijn om de zo belangrijke veerkracht op te brengen door aan het glanzend verleden terug te kunnen denken. En die potentie zal blijken aanwezig te zijn waardoor onder de bezielende jonge leiding die hand in hand met de ervaren en bedreven ouderen de lijnen zullen uitzetten. Het is dan alleen nog om dit nauwgezet te volgen.
De nieuwe uitstraling die van de partij dient uit te gaan moet in de komende perioden meer dan ooit positieve en gelijkluidende resultaten voortbrengen. Het bestaansrecht van de partij moet duidelijk naar voren komen. Om het even of de partij zelfstandig dan wel in samenwerkingsverband deelneemt aan de verkiezingen in 2015. Het is geboden dat het bereikte resultaat, de arbeid vooraf en de positie van de partij, één moeten zijn die tot voorbeeld strekt en alle anderen aan het denken zet om naar de partij toe een positief besluit te nemen. Als het ware moeten de vingers van tenminste beide handen nodig zijn om het aantal te behalen zetels te kunnen tellen. Dat houdt in dat er geen tijd verloren moet gaan aan verhalen die de eenheid zou kunnen verstoren. Er moet zodanig gewerkt worden dat men doelmatig en bewust te werk gaat, met frisse moed en een goede voorbereiding om tenslotte te geraken tot het gewenste succes. Het land daadwerkelijk te gaan leiden naar welvaart en welzijn is een dure plicht van deze partij in onze samenleving.
De NPS van vandaag, een politieke partij die gedurende zovele jaren zijn sporen heeft verdiend, is het aan zichzelf verplicht een ommekeer in de huidige situatie van het land teweeg te brengen. De partij is eveneens de ijverige taak toebedeeld om actiever en bewuster dan ooit zich van haar kunnen, plichten en rechten te doen gelden. Naast het zware veldwerk waarmee vooral de congresvoorzitter vertrouwd en bekend is zullen er meerdere samenkomsten als eerder genoemd moeten worden belegd. Daarbij zal er een zeer strenge selecte groep van sprekers op het podium moeten optreden om te voorkomen dat het gedane veldwerk te niet wordt gedaan door ondoordachte en soms voor de partij schadelijke uitspraken. Op de gebreken, de tekortkomingen en de blunders van de huidige leiding van het land zal wel met nadruk gewezen moeten worden. Uiteraard moet dit geschieden op een doorgaans aanvaardbare manier overeenkomstig het bekende uitstekend gedrag van de partij, de NPS-leiding. Veel aandacht opeisende vruchtbare arbeid toegewenst aan de partij.
Immers: een goed begin is reeds het halve werk.

error: Kopiëren mag niet!